Wat is bodemisolatie?

Wanneer het niet mogelijk is om de vloer te isoleren is het altijd nog mogelijk om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Het isoleren van de vloer of bodemisolatie heeft veel voordelen: je huis is prettiger warm en je verbruikt minder energie.

Bij bodemisolatie leggen we het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Tussen de vloer en het isolatiemateriaal zit nog een luchtlaag. Als de vloer zelf niet geïsoleerd is, verlies je bij bodemisolatie toch nog warmte via de vloer. Het effect kan hierdoor een stuk minder zijn dan bij vloerisolatie, echter het heeft zeker wel een positief effect dat niet onderschat moet worden. Ook is het mogelijk om bodem isolatie aan te brengen als je al vloer isolatie hebt. Zo krijgt je woning een extra isolatie.

Waarom zijn EPS HR++ isolatieparels zo geschikt voor bodem isolatie?

Condensatie vindt plaats op plekken waar warmte en kou elkaar raken. De kou van de kruipruimte komt bij de onderkant van vloer via de kruipruimte in aanraking met de warmere vloer daarboven. Hierdoor kun je last krijgen van vochtproblemen in de vloer, wat zorgt voor een minder aangename leefruimte en soms zelfs muffe geuren. De laag EPS parels zorgt ervoor dat het dauwpunt (het punt waarop condens ontstaat) niet tegen de vloer zit maar op bodem onder de laag EPS parels. De kruipruimte wordt door een laag parels droger (muv hoge grondwaterstanden), waardoor er geen vochtproblemen ontstaan in de houten of betonnen constructievloer. Door de droge vloer wordt de leefruimte ook als prettiger ervaren. EPS parels zijn vooral geschikt voor lage kruipruimtes van 35 centimeter of lager, omdat in die gevallen vloerisolatie niet mogelijk is.

Meer weten?

Wil je meer weten over bodem isolatie en of wij jouw woning ook kunnen voorzien van bodem isolatie? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek bij jou thuis.