De spouw is een ruimte die zit tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte is meestal 10 centimeter, deze ruimte kan door goede isolatie gevuld worden waardoor de warmte minder makkelijk uit de woning gaat. Hierdoor voelt je huis veel aangenamer.
Als de spouwmuur wordt geïsoleerd dan worden er eerst gaten in de voegen van de buitenmuur geboord. Het ligt aan het soort isolatiemateriaal hoe groot de gaten en het patroon worden. Daarna wordt de spouwmuur door Raaimakers Woning Isolatie met EPS HR++ isplatieparels gevuld via een spuitpistool. Als de spouwmuur is gevuld wordt het weer dichtgemaakt met een specie die dezelfde kleur heeft als voeg.
Dit hangt af van het bouwjaar van jouw woning. Een huis dat voor 1920 is gebouwd heeft vaak geen spouwmuur. Huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 komen vaak in aanmerking voor een spouwmuurisolatie. Is jouw woning gebouwd tussen 1977 en 1991, dan is het verstandig om een spouwmuurisolatie aan te brengen. Mocht je nog twijfels of advies nodig hebben, neem dan contact met ons op.
EPS isolatieparels en glaswol hebben een betere prijs-kwaliteitsverhouding vergeleken met PUR. EPS isolatieparels en glaswol zijn ook milieuvriendelijker. EPS isolatieparels zijn eenvoudiger achteraf aan te brengen en hebben van de opties tot het achteraf aanbrengen vaak ook de hoogste isolatiewaarden. Glaswol kan daarnaast irritaties opwekken aan huid en ogen, bij EPS isolatieparels heb je dat niet.
Het isoleren van je spouwmuur duurt een paar uur tot hooguit een dag. Heb je een heel groot huis, dan kan het wat langer duren. 
Nee, de spouwmuurisolatie wordt aan de buitenkant van de muur aangebracht. Je zult weinig of helemaal geen overlast krijgen. Onze specialisten hoeven niet in je woning te zijn. Het enige wat je zal horen is boorgeluiden wanneer wij gaten van buiten in de gevel boren tot in de spouw. Je kan tijdens de werkzaamheden thuis zitten. 
In de meeste gevallen kunnen wij bestaande isolatie uit een spouwmuur verwijderen. Bijvoorbeeld als je woning is geisoleerd met isolatiefoam, wol of oude parels. De enige situatie wanneer wij de oude isolatie niet kunnen verwijderen is als er PUR is gebruikt. Doordat wij eerst de oude isolatie verwijderen en daarna onze EPS HR ++ isolatieparels inspuiten, zal je een maximaal resultaat krijgen.
Jazeker! Bekijk onder het kopje tips voor meer informatie over de subsidie regelingen waar je gebruik van kan maken.

Bij het indienen van je subsidie aanvraag vragen ze je naar het isolatiemateriaal dat wij gebruiken. Je kan invullen: Supearl 034 HR++ isolatieparels. Dit zijn gecertificeerde isolatieparels die ruim voldoen aan de subsidie vereisten. 
Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Tussen het isolatiemateriaal en de vloer zit een luchtlaag. Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan.
Met een slang worden EPS isolatieparels (bolletjes piepschuim) in de kruipruimte gespoten. Dat kan via het kruipluik (als dat er is) of door een tijdelijk gat in de muur (als er geen kruipluik is). Met een opzetstuk op de slang kom je dieper in de kruipruimte en kan het materiaal goed over de bodem worden verdeeld.
Vloerisolatie is geen optie bij kruipruimtes die lager zijn dan 50 centimeter. Heb je een houten vloer? Dan ligt de grens op 45 centimeter. Voor bodemisolatie is een minimale hoogte van 35 cm nodig. Is jouw kruipruimte 25 tot 35 centimeter hoog, dan is bodemisolatie een optie, maar je krijgt in dat geval geen garantie op de isolatiewaarde. Die garantie kunnen wij wel geven bij een hogere kruipruimte. Wil jij weten hoe hoog jouw kruipruimte is? Meet  dan deze afstand vanaf de onderkant van de balk tot aan de bodem van de kruipruimte.

Kort samengevat:
  • 50 cm kruipruimte of hoger: Vloerisolatie en bodemisolatie mogelijk. Zijn ook prima samen te combineren.
  • Minder dan 50 cm kruipruimte en betonen vloer: Bodemisolatie wel mogelijk, vloerisolatie niet mogelijk.
  • Minder dan 45 cm kruipruimte en houten vloer: Bodemisolatie wel mogelijk, vloerisolatie niet mogelijk.
  • Meer dan 35 cm kruipruimte: Bodemisolatie mogelijk met garantie op de isolatiewaarde.
  • Minder dan 35 cm kruipruimte: Bodemisolatie mogelijk, maar zonder garantie op de isolatiewaarde.

Dan is bodemisolatie juist een goede keuze voor jou. Een vochtige kruipruimte zorgt niet alleen voor nare luchtjes, maar ook vies ongedierte zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen die je woning in kruipen. Als deze insecten slechts sporadisch eens voorkomen in je huis is er nog niets aan de hand, maar wanneer je met regelmaat een zilvervisje, pissebed en/of spin ziet lopen, wijst dit op vocht en slechte ventilatie in de kruipruimte. Bodem isolatie kan daarbij in de meeste gevallen helpen.

Jazeker! Bekijk onder het kopje tips voor meer informatie over de subsidie regelingen waar je gebruik van kan maken.

Bij het aanbrengen van dakisolatie heb je de keuze omdat via de binnenzijde of buitenzijde te doen. Via de buitenzijde is het het duurste. Een dakdekker moet dan het oude dak verwijderen en zal een nieuw dak plaatsen met extra isolatie. Voordeel is dat dit geen extra binnenruimte in beslag neemt.

Het isoleren aan de binnenzijde is voordeliger in prijs. Raaimakers Woning Isolatie brengt dan een frame aan en vult dat frame met EPS HR++ isolatieparels. Het frame zal iets van je binnenruimte in beslag nemen. 
Hoe dik de dakisolatie moet worden aangebracht hangt af van het gekozen materiaal. De lambdawaarde van het product geeft aan hoe goed het isoleert. Hoe dikker hoe beter. Bij EPS HR++ isolatieparels is een dikte van ca 10cm al voldoende om een goede isolatie te krijgen, maar een dikkere laag van 18 tot 24cm zal natuurlijk nog beter isoleren.
Jazeker. Het aanbrengen van dakisolatie via EPS HR ++ isolatieparels zal zeker ook het geluid van buiten dempen. Hierdoor krijg je niet alleen een beter binnenklimaat mbt warmte, maar ook mbt geluid.
Jazeker! Bekijk onder het kopje tips voor meer informatie over de subsidie regelingen waar je gebruik van kan maken.