Kan ik subsidie krijgen voor het isoleren van mijn huis?

Ja, je kan subsidie krijgen voor het isoleren van je huis!
Vanaf 2023 is er een subsidieregeling vanuit de overheid wanneer je je koopwoning isoleert. Als je één isolatiemaatregel neemt, ontvang je 15% van de isolatiekosten aan subsidie, maar kies je voor minimaal 2 isolatiemaatregelen? Dan kan je onder voorwaarden tot wel 30% subsidie ontvangen!

Hoe heet deze subsidie?
Deze subsidie heet de ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) subsidie. Er kan aanspraak gedaan worden wanneer je kiest voor één of meer van de volgende isolatiemaatregelen:Hoeveel subsidie is er beschikbaar?
Jaarlijks is er €350 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?
Om te bepalen op hoeveel subsidie je aanspraak kunt maken, heeft de overheid een handig overzicht gemaakt. Op basis van de maatregel en het aantal m² kan je berekenen op hoeveel subsidie je aanspraak kan maken. Ga naar deze pagina van het RVO voor meer informatie over de ISDE subside en om je eigen subsidie direct aan te vragen.