Hoe werkt de subsidie voor dakisolatie?

Er is een subsidieregeling vanuit de overheid voor wanneer jij je woning laat isoleren. Hoe meer jij investeert in verduurzaming, hoe meer subsidie je krijgt. Deze subsidie heet ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie). Je kan deze subsidie zelf eenvoudig aanvragen via deze pagina.

Hoeveel subsidie krijg je op dakisolatie?

Hoeveel subsidie je krijgt op dakisolatie is afhankelijk van het aantal isolerende maatregelen dat je tegelijk neemt. Bijvoorbeeld, als je enkel je dak laat isoleren, dan neem je één isolatiemaatregel. Isoleer je ook je muren, dan heb je twee isolatiemaatregelen. 

Als je één isolatiemaatregel neemt, ontvang je 15% van de isolatiekosten aan subsidie, maar kies je voor minimaal 2 isolatiemaatregelen? Dan kan je (mits je voldoet aan de voorwaarden) tot wel 30% subsidie ontvangen!

Hoeveel ISDE subsidie is er beschikbaar?

Jaarlijks is er €350 miljoen beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Hoe kan ik een subsidie aanvraag indienen?

Heel simpel, door te gaan naar deze pagina en daar de stappen te volgen. Het is zo eenvoudig, dat iedereen dit zelf in een aantal stappen kan doen.